Tiskovna konferenca 18. FSF

968

V sredo, 9. septembra, je potekala tiskovna konferenca 18. festivala Slovenskega filma.

Nekaj besed o dogajanju na letošnjem festivalu so povedali Jožko Rutar, direktor Slovenskega filmskega centra, Igor Prassel, član selekcijske komisije in vodja festivala, ter Sabina Briški, koordinatorka strokovnega programa na FSF in predstavnica Centra ustvarjalna Evropa v Sloveniji.

“Festival se s svojo polnoletnostjo podaljšuje za en dan, saj je letos bera filmov res bogata, kar kaže na to, da je slovenski film v veliko boljši kreativni kot finančni kondiciji,” je poudaril Rutar. Posebej je izpostavil tudi sodelovanje z akademsko televizijo AKTV, ki bo letos v obliki televizijskega programa prvič v živo spremljala dogajanje v Portorožu.

Filmski program 18. FSF je podrobneje predstavil Prassel, ki je izpostavil predvsem proces selekcije. Ta je zaradi tričlanske komisije po njegovem ključen za uravnotežen in raznolik filmski izbor.

Poleg tega je razkril tudi letošnjo strokovno žirijo, ki jo sestavljajo Simon Pintar, Polona Petek, Varja Močnik, Siniša Gačić in Gregor Božič.

Sabina Briški je na kratko povzela strokovni program, ki je tudi letos izjemno zanimiv. Več o vsebinah za profesionalne delavce na področju filma vas čaka na tej povezavi.

V obilico vsebin, ki jih letos ponuja FSF, pa seveda spadajo tudi glasbeni program, nedeljski kolesarsko-filmski izlet, razstava, posvečena letošnji Badjurovi nagrajenki, Dunji Klemenc – če omenimo le nekatere. Kliknite na zavihek spremljevalni program in odkrijte še ostale dogodke!

Več na www.fsf.si.